Inbrekers beginnen in uw tuin

Wanneer u over een tuin beschikt, dan kan een inbreker deze als toegangspad tot uw woning gebruiken. Het begint dan eigenlijk al bij de schutting. Hoe zijn de planken? Indien de schutting uit horizontale planken bestaat, dan kan de inbreker de schutting als een ladder gebruiken. Wilt u ooit zelf een (nieuwe) schutting plaatsen, kies dan voor verticale planken. Zodoende kan de schutting niet als ladder gebruikt worden voor ongewenste gasten en de beste manier om inbraak te voorkomen is door de inbreker meteen al te demotiveren.

 

De tuin zelf dient overzichtelijk gehouden te worden en er moet voldoende buitenverlichting zijn. Achter containers, heggen en op donkere plekken kan een inbreker zich gemakkelijk verstoppen. Zet ook geen ladders of tafels tegen de woning. Men kan hiermee omhoog klimmen naar bijvoorbeeld een open raam en zo de woning binnentreden. Zorg dat er geen reservesleutels in de tuin liggen.

 

 

In uw woning

Ook in de woning is het belangrijk dat er geen reservesleutels voorhanden zijn. Ook een sleutel die in de achterdeur steekt kan een vluchtroute bieden voor de inbreker. Zorg ervoor dat de inbreker niet snel uw autosleutels kan vinden. Voordat u het weet is ook uw auto gestolen.

 

Sluit de ramen wanneer u van huis gaat. Dit kan erg overdreven klinken als dit bijvoorbeeld om de eerste etage gaat, maar een inbreker kan goed klimmen en vooral wanneer hij dit vanaf uw tuin doet kan dit met een snelheid zonder gezien te worden. Een inbraak is een kwestie van vijf of tien minuten. Daarna is de dader weg. Dus ook wanneer u slechts tien minuten van huis bent, heeft u een inbreker voldoende tijd gegeven.

 

 

Inbraak tijdens de vakantie

In een recent nieuwsbericht stond dat er door social media zoals Facebook en Twitter meer inbraken mogelijk worden gemaakt. Wat bleek? Slachtoffers van inbraak vermelden op dergelijke websites wanneer en hoelang zij op vakantie zijn. Inbrekers worden zo onbedoeld op de hoogte gebracht. Kijk daarom uit met dergelijke vermeldingen op een website zoals Facebook of Twitter.

 

Laat post regelmatig opruimen door een bekende. Een stapel ongeopende post of een vol postvak geeft aan dat u voor langere tijd niet thuis bent en dat maakt het interessanter om in te breken. U kunt ook een tijdschakelaar nemen en zorgen dat er op bepaalde tijden (avonduren) licht is in uw woning. Dan lijkt het voor mensen op straat alsof u thuis bent.