Wanneer men kiest de woning te verhuren is het verstandig het huurrecht nader te bestuderen. Een huurder kan namelijk niet zomaar uit de woning worden gezet. Duidelijke afspraken zijn onvoldoende. Het recht geeft de huurder veel meer rechten dan waar u op voorhand rekening mee houdt.

 

Het is goed u op voorhand te realiseren dat de huurder roet in het eten kan gooien van een eventuele verkoop. Vraagt u zich dus goed af wat het is dat u wilt. Wilt u een korte termijn oplossing waarbij de kosten van de woning in ieder geval worden door de huurder worden gedekt? Of zoekt u een echte oplossing in de vorm van snelle verkoop van de woning. Het is lastig in een tijd als deze te bepalen wat de beste keuze is. Zeker met het oog op de verdere dalingen van de marktprijs van vastgoed.

 

Echter, de woningprijzen zullen niet blijven dalen. Er zal vast wel weer een moment komen dat de prijzen stijgen en er weer een normale koopmarkt ontstaat. Tot deze tijd moet u het uit zien te zingen. Daarbij is natuurlijk het verhuren van de woning zo slecht nog niet. Iemand anders betaald immers de rente en aflossing voor een woning die in de toekomst uw eigendom gaat worden.

 

Laat u echter goed voorlichten voordat u besluit woningverhuurder te worden. Het kan namelijk zomaar zijn dat er voor u onaangename verrassingen bij de verhuur komen kijken. Het is altijd beter wanneer u hier op voorhand iets meer vanaf weet.