Door de economische crisis is het moeilijk om uw woning snel te verkopen. Mensen zijn bang om een huis te kopen of krijgen hun hypotheek niet rond. Het gevolg is dat het lang duurt voordat u uw huis verkocht heeft en u voor langere tijd mogelijk met dubbele maandlasten opgezadeld zit. Deze dubbele maandlasten kunt u waarschijnlijk niet voor een te lange periode dragen, dus u gaat op zoek naar manieren om uw woning aantrekkelijker te maken voor de verkoop.

 

 

Geef uw woning een frisse uitstraling

De eerste stap om uw woning aantrekkelijk te maken is door uw woning een frisse uitstraling te geven. De woning moet schoon en netjes ogen. De muren en wanden verven kan een heel verschil maken. Heeft het huis gekleurde muren? Verf de muren dan gewoon weer wit. U kunt een rode of blauwe muur misschien mooi vinden, de eventuele koper kan daar een heel andere gedachte over hebben. Witte muren zorgen ervoor dat de ruimtes in uw huis er ruimer uitzien.

 

Een goede schoonmaakbeurt kan wonderen verrichten. Aan vuile ramen en vies houtwerk kunt u iets doen. De rommel in het huis zegt natuurlijk niets over het huis zelf, maar kan er toch voor zorgen dat de potentiƫle koper afhaakt. Houd de ruimtes overzichtelijk.

 

 

Zorg voor een unieke woning of deal

Tenzij u in een gewilde buurt woont, zal het niet gemakkelijk zijn om de woning te verkopen. Hoewel verkoopmakelaars veel werk verzetten om de woning snel te verkopen, zult u toch dingen moeten doen om het aantrekkelijk te maken voor eventuele kopers. Sommige verkopers gaan daarin zover dat zij een deel van de opknapkosten voor hun rekening nemen. Puur om van de dubbele hypotheeklasten af te komen.